nuffnang adv

Friday, October 25, 2013

::~TTC with "mengurut"~::

As salam uolz..


dh lama cik mpk x share about my TTC journey, for those yg tahu apa itu TTC (Try To Conceive) yg mana merupakan usaha untuk mendapatkan chayamata. excelli cik mpk dh lama xbersungguh2 nk berTTC ni..sbb hari tu stop pasal hubby cik mpk accident..so pembedahan OVARIAN DRILLING (OD) terpakasa ditangguhkan..

selama 6 bulan MISS P cik mpk xmai..sampai la cik mpk ambik NORCULAT (ubt turun darah period) sbb cik mpk nk start TTC dgn serius balik..dlm ms yg sama..ms balik kg br ni..cik mpk pegi mengurut dgn sorang bidan ni..dia dh tua sgt..umur 77 thun...

cik mpk nk share apa yg mak cik som bgtau cik mpk...ms dia mula2 pegang perut cik mpk..belah kanan cik mpk xrasa apa2 pun..bila dia tekan ckit je belah kiri..senak n sakit yg amat...mak cik som ckp..rahim cik mpk sengget sgt2 kat belah kiri..so mak cik som betullkan..YA ALLAH...sakitnya..xpernah lagi sebelum ni cik mpk g mengurut sakit mcm ni...

cik mpk pernah mengurut skali dgn nurse kat gombak, dia bgtau rahim cik mpk rendah..so dia naikkan...2nd cik mpk g mengurut dgn sorang kakak kat keramat..dia plak bgtau rahim cik mpk xde masalah apa2..cuma rezeki je xde lagi...bila jumpa makcik som ni..dia ckp rahim cik mpk sengget...dlm masa yg sama, dia guna cek "sedu hati" dia ckp cik mpk ada "sedu hati" (ayat zaman2 dolu2 punya) yang menunjukkan cik mpk ni xmandul...ada harapan utk ada bby..alhamdulillah...

Mak cik som jgk..pesan kat cik mpk..kn slalu mintak doa ngan Allah..kita dh usaha sampai takat ni jey..selebihnya semua dgn izin Allah...Mak cik som jgk bagi ubat "PANGEY" hahaha...ubat ni ubt akar kayu...orang asli yang buat..daripada akar pokok dara..k.long cik mpk ckp..org zaman dahulu..mmg makan ubt PANGEY ni...so far after sehari mkn ubt PANGEY dan kompilasi dr ubt NORCULAT tu..akhirnya MISS P dtg jua...

ni la ubt PANGEY itooo..mkan 4 biji after bfast n 4 biji after dinner


Walaupun berbulan2  MISS P xkunjong tiba..tp period cik mpk xde la berpanjang or kluar membuak2...just kluar mcm yg normal je..hari ni ckup sminggu MISS P menjelma..dh nk abis dh pun..mlm ni..leh wat project mega...hihihilhihih


k la uolz...nanti cik mpk

2 comments: